Vrijdag 15 mei kreeg Ger Boonstra tijdens een rit op zijn racefiets in Aalsmeer een ernstig ongeluk en hij is vervolgens aan zijn verwondingen overleden. Ger is 70 jaar geworden.

Op ons Park was Ger een grote, stille kracht en bekend als de beste vriend van Herman Mus, onze groundsman. De afgelopen jaren was hij ook de stand-in voor Herman. Als Herman vrij had of op vakantie was, maakte Ger de banen in orde. Hij was Herman’s alter-ego op het gebied van baanonderhoud en hij deed dat met verve.

Ger was begiftigd met veel energie en vooral ook een groot praktisch inzicht, of zoals Herman het zei: “wat zijn ogen zien, kan hij met zijn handen maken”. Handigheid had hij tot kunst verheven. Op ons Park hebben wij daar veel profijt van gehad.

Maar naast zijn activiteiten op ons Park, en diverse andere tennisparken, kwam dit kunstenaarschap vooral ook tot uiting in het bouwen van gitaren. Daarmee is hij letterlijk wereldberoemd geworden. Zo leverde hij als meester-gitaarbouwer de instrumenten aan veel beroemdheden, in Nederland o.a. aan het Rosenberg Trio.

Ger had grote talenten en zijn overlijden is een groot verlies zijn voor zijn vrouw en natuurlijk ook voor Herman. Hij zal zijn steun en toeverlaat erg gaan missen en wij met hem.

Wij wensen allen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.