Veilig biljarten in coronatijd

Veilig biljarten in coronatijd

Vanaf 1 juli 2020 kan er weer gebiljart worden en dat is na 3 1/2 maand wachten, heel verheugend nieuws. Het is wel van belang dat de biljartomgeving in coronatijd veilig is.

Voor die veiligheid is een biljartprotocol opgesteld. We willen een dringend beroep doen op alle biljarters om, met respect voor uw medebiljarters om dit protocol na te leven! Coronaveiligheid maken we immers samen.

Er zijn in het protocol 3 thema’s:

  • de anderhalve meter afstand
  • de handhygiëne
  • de ventilatie in de ruimte

Er zijn enkele regels bij het biljarten in coronatijd die verband houden met de anderhalve meter. De belangrijkste is: alleen degene die aan het biljarten is, staat, de anderen zitten op anderhalve meter. Er worden geen handen geschut. De toegang tot de biljartruimte is via de kantine, de uitgang is aan de achterzijde.

Handhygiëne spreekt voor zich. Voor elke partij worden de handen gedesinfecteerd en ook na elke partij. De speelballen worden in de schoonmaaimachine gedesinfecteerd. Ook de keu dient voor de partij te worden gedesinfecteerd.

Afstand houden en handhygiëne zijn de belangrijkste elementen van coronapreventie.

De biljartzaal is voorzien van een up to date ventilatiesysteem. Elke 15 minuten wordt alle lucht in de ruimte afgezogen en voor 50% met buitenlucht gemengd weer teruggeblazen. Voordat de lucht in de ruimte wordt teruggeblazen passeert deze HEPA-filters, bekend van de optimale ventilatie in ziekenhuizen en vliegtuigen. HEPA-filters halen het virus uit de lucht. Door dit modern ventilatiesysteem is Park Startbaan een van de veiligste biljartcentra in de regio. Bij warm weer, indien de buitentemperatuur boven 25 gr. C. is, blaast het systeem te warme lucht van boven het platte dak binnen. Dan wordt het te warm en dan zet het systeem zich zelf uit.

Het volledige coronaprotocol lezen jullie hier.