Lekker Tennis en Padel op Park Startbaan

Veel gestelde vragen over tennis

Park Startbaan beschikt over 12 buitenbanen en 5 hardcourt binnenbanen. Voor het spelen op de buitenbanen is gedurende het zomerseizoen (1 april tot 1 november) lidmaatschap vereist bij tennisvereniging LTC Startbaan. Tijdens de wintermaanden, van 1 november tot 1 april zijn er bij geschikte weersomstandigheden altijd enkele buitenbanen open voor bespeling zonder lidmaatschap. De binnenbanen zijn in de zomer en winter voor iedereen toegankelijk zonder lidmaatschap.

LTC Startbaan heeft een eigen website waarop alle informatie over de vereniging en het lidmaatschap te vinden is.
Bij het Sportcafé kan je rackets huren. Ballen zijn bij het Sportcafé te koop.

Alle lessen en trainingen op Park Startbaan voor jong en oud, samengebracht in een tennisschool: The Majors Tennis Academy

Xander Spong en Rachel Gans, initiatiefnemers en eigenaar zeggen het volgende op hun website: Wij streven ernaar een vooraanstaande Tennis Academy te zijn waar kwaliteit en plezier hand in hand gaan. Ons doel is om spelers te inspireren hun passie voor tennis te ontdekken, zich persoonlijk te ontwikkelen en blijvend plezier te beleven aan een betrokkenheid bij deze prachtige sport.

Lessen en trainingen worden door het trainersteam van The Majors Tennis Academy verzorgd. Voor lessen op de buitenbanen in het zomerseizoen (1 april tot 1 november) is lidmaatschap van de vereniging LTC Startbaan vereist. Meer informatie vind je hier.

Daarnaast zijn de clubtennnisschooltrainers en andere trainers op de binnenbanen zowel in de zomer als in de winter actief.

Het beste is dat te doen via het reserveringssysteem van Park Startbaan. Hierop kun je gemakkelijk zien wanneer er een tennisbaan vrij is. Nadat je je de eerste keer hebt geregistreerd kan je online reserveren, boeken en betalen. Telefonisch reserveren kan ook via het Sportcafé via 020-6455666.

Dat hangt ervan af of je eenmalig een tennisbaan huurt of voor langere tijd. Alle tarieven staan hier op de website. Leden van LTC Startbaan krijgen korting op de losse huur van tennisbanen zowel in de zomer als in de winter.

Veel gestelde vragen over padel

Deze nieuwe tennis variant verovert de wereld en ook Nederland. Het ziet eruit als een mix van squash en tennis. Het is nu al een van de snelst groeiende sporten ter wereld en Spanje loopt daarin voorop! Daar is padel de tweede sport na voetbal.
Kom je in Spanje dan heb je de banen vast wel eens gezien. De grootte is een derde van een tennisbaan en de muren zijn van glas. De bal kan tegen elke muur stuiteren maar kan slechts één keer de grond raken voordat hij wordt geretourneerd. Vergelijkbaar met tennis.
Het padelracket is kort, zonder draad maar met gaten in de oppervlakte. Je gebruikt een tennisbal met lage compressie en je serveert altijd onderhands.

Padel is een sport die actie combineert met plezier en sociale interactie. Het is een geweldige sport voor spelers van alle leeftijden en vaardigheden, omdat het zowel snel als gemakkelijk te leren is. De meeste spelers krijgen de basis binnen het eerste half uur na het spelen door zodat ze al snel van het spel kunnen genieten.

Padel wordt niet zo gedomineerd door kracht en techniek zoals tennis en is daarom een ideaal spel voor mannen, vrouwen en jongeren om samen te spelen. Een belangrijke vaardigheid is wedstrijd-slimheid, omdat punten eerder worden gewonnen door strategie en tactiek dan door pure kracht en techniek.

De bal kan tegen elke muur stuiteren maar mag de grond slechts eenmaal raken voordat hij wordt teruggeslagen. Wanneer de bal twee keer stuitert in het veld van de tegenstander, is een punt gescoord. Het spel wordt gespeeld met een kort racket zonder snaren en met een elastisch oppervlak met gaten, en met een tennisbal met lage compressie. De service is onderhands. Slagen worden gespeeld vóór of nadat de bal tegen de omringende glazen wanden stuitert, waardoor een unieke dimensie aan de sport wordt toegevoegd boven conventioneel tennis.

Afbeelding van tennisnerd.net

De scores en regels zijn vergelijkbaar met tennis, met het grootste verschil dat de serve in padel onderhands is en dat ballen op dezelfde manier vanaf de glazen wanden kunnen worden gespeeld als in squash. De regels staan het gebruik van de rug en zijwanden toe, wat resulteert in langere rally’s dan bij een conventionele tenniswedstrijd.
De uitgebreidere spelregels vind je hier, evenals een youtube film met de uitleg van de spelregels door de KNLTB

Rackets zijn te huur voor 2,50 euro per keer bij het Sportcafé Startbaan. Bij het Sportcafé zijn ook de wat zachtere padelballen te koop.
Heb je de smaak van padel te pakken, dan koop je natuurlijk je padelracket zelf.

Twee weken tevoren worden de reserveringen opengesteld, via deze link te bereiken. Betalen doe je online met Ideal.
Annuleren is mogelijk, uiterlijk 24 uur tevoren.

Padel kan eigenlijk in alle weersomstandigheden worden gespeeld. Water op de baan wordt via de waterdoorlatende fundering direct afgevoerd. Padel is evenals bijvoorbeeld voetbal en hockey een buitensport die ook bij regen gespeeld kan worden. Vind je het niet prettig en zie je op de weersverwachting regen aankomen, dan is uiterlijk 24 uur tevoren annuleren mogelijk.

Bij uitzonderlijke weersomstandigheden (ijs en sneeuw bijvoorbeeld) kunnen de banen, alleen door de groundsman, als onbespeelbaar worden verklaard. Dan is restitutie van de betaalde boeking aan te vragen. Zie bij annuleren.

Welkom bij Padel Park Startbaan, dé place-to-be om je padelspel naar een hoger niveau te tillen! Vanaf 1 april 2024 verzorgt The Majors Tennis & Padel Academy de lessen. Of je nu nieuw bent in het spel of al wat ervaring hebt, onze ervaren padeltrainers staan klaar om je te begeleiden.

Bij The Majors draait alles om plezier en persoonlijke aandacht. Onze lessen zijn uitdagend, maar vooral leuk, en geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Of je nu solo wilt trainen, met een maatje wilt spelen of in een groepje wilt oefenen, wij bieden flexibele opties die bij jou passen.

Ongeacht je leeftijd of niveau, ons doel is om jouw padelervaring te verrijken en je te helpen je doelen te bereiken. En voor de jongere spelers hebben we speciale jeugdlessen, zodat ook zij kunnen genieten van het padelspel!

Wil je je slagen verbeteren of specifieke technieken onder de knie krijgen? Schrijf je dan nu in voor een serie van 5 of 10 lessen in het voorjaar van 2024.

Naast de lessen bieden we ook padelclinics aan, perfect als teambuildingactiviteit voor bedrijven of voor groepen vrienden! Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via info@themajorstennisacademy.nl. We helpen je graag verder!