Biljartschool Park Startbaan

Voor wie wil leren biljarten, of zijn spel wil verbeteren…

Biljartschool Park Startbaan is toegankelijk voor iedereen, die graag wil biljarten en zijn of haar spel wil verbeteren. Alle biljarters zijn welkom bij de nieuwe biljartschool, of ze nu bij één van de verenigingen spelen, of zelf een tafel huren, of helemaal nog niet hebben gespeeld bij Biljartcentrum Park Startbaan. Ook spelers, die ergens anders biljarten, kunnen les komen nemen bij de nieuwe biljartschool.

Elke biljarter heeft zijn eigen manier van biljarten met daarin sterke en minder sterke punten.

De biljartleraar stelt daarom samen met de biljarter een persoonlijk lesprogramma op. Gebruikelijk is om te beginnen met een proefles, om te kijken of de gekozen les aan de verwachtingen voldoet. Om voldoende te kunnen oefenen bestaan de lesprogramma’s uit een afgesproken serie van lessen.

Inhoud van de lessen

Beginners

In deze lessen wordt aandacht besteed aan de basistechnieken. Denk aan lichaamshouding, handzetting, stoottechniek, mikpunt en raakpunt, zuiver rollen, doorschieten en trekken. Daarnaast krijg je meer inzicht in de patronen die gespeeld kunnen worden.

Techniekverbetering

Ben je een wat gevorderde biljarter of heb eerder gebiljart en wil je het weer oppakken, dan ben je bekend met de basistechnieken (al zal de biljartleraar je zeker corrigeren indien nodig). Je leert dan je stoottechniek verbeteren en je gaat verschillende speelpatronen oefenen. Ben je nog verder gevorderd dan is het tijd om aandacht te besteden aan het maken van de juiste keuze en vooruit te denken, bijvoorbeeld door de ballen te “verzamelen”. Het doel is vooruitgang te boeken, waardoor het plezier in het spel ook groeit.

Verschillende biljartleraren

Aan Biljartschool Park Startbaan zijn ervaren biljartleraren verbonden, elk met eigen kwaliteiten. Vakmensen die op basis van uitgebreide ervaring en kwalificatie klaar staan om u te begeleiden in het aanleren of verbeteren van uw spel. De leraren hebben een duidelijke missie: u als aankomend of ervaren biljarter te begeleiden in het verbeteren van uw spelniveau, en het verhogen van uw spelplezier in de fascinerende biljartsport.

Een individueel lesprogramma

Alle lessen hebben een sterk individueel karakter, sluiten aan bij uw niveau en wensen. Omdat het rendement van de les het hoogste is wanneer de leraren aansluiten bij de individuele biljarter zullen de leraren bij voorkeur aan 1 of in heel kleine groepen (maximaal 3 personen) tegelijkertijd lesgeven.

Lessen worden bij voorkeur gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag en zijn altijd op afspraak.

Onze biljartleraren

Paul Beijnes

Paul is een echte krasse knar in de biljartwereld. Hij geeft al zo’n 25 jaar les in de mooie biljartsport. Zelf heeft hij o.a. les gehad van Gerard Klinkert, een fenomeen onder de biljartleraren. Van Gerard heeft Paul een heel positieve referentie meegekregen maar ook zijn leerlingen zijn hoorbaar enthousiast over zijn aanpak en benadering.

Paul geeft zijn lessen individueel of in kleine groepjes van maximaal 2 of 3. Zijn sterkste punt wordt door iedereen geroemd: zijn geduld!
Paul was in zijn werkzame leven actief in de grafische sector; hij heeft een drukkerij gehad in Amsterdam.

Paul is bereikbaar op pbeijnes@ziggo.nl en op  (0)6 45 26 62 18

Peter Oskam

De goedlachse Peter Oskam is een gepensioneerd leraar in het speciaal voortgezet onderwijs en een ander iets leren zit hem in het bloed. Biljarten is zijn grote hobby en dat doet hij al vanaf zijn jeugd. Peter is lid van BV Velsen, speelt ruim 20 jaar in de landelijke kadercompetitie (met kopman Mike Hofland) en is sinds 2016 een KNBB gecertificeerde biljart-instructeur A.

Als biljartleraar geeft hij les aan zowel beginners als aan hoog spelende technische spelers en aan al degenen die daartussen zitten en hun spel willen verbeteren, individueel of in kleine groepen. Zijn aanpak is gestructureerd, met aandacht voor theorie en vooral praktische speladviezen.

Peter is bereikbaar op peteroskam@ziggo.nl en op  (0)6 41 53 08 47

Richard Gustke

Richard is werkzaam als manager logistiek van de Hogeschool van Amsterdam. Hij speelt in de landelijke competitie van de KNBB en is lid van Excelsior in Amsterdam. Met een moyenne van 60 is hij in de regio vrijwel ongeëvenaard.

Richard geeft bij voorkeur zijn lessen individueel en richt daarbij vooral op de meer gevorderde speler die zijn moyenne wil verhogen. Het trainen van het geleerde in de lessen is daarbij heel belangrijk. Hij geeft inmiddels alweer 15 jaar les en mag dus zeker een ervaren biljartleraar worden genoemd.

UPDATE 2 Mei 2023: Richard is tot nader bericht voorlopig niet beschikbaar als leraar.

Richard is bereikbaar op  r.j.b.gustke@gmail.com en op  (0)6 16 39 10 06

Tarieven

Paul Beijnes
Uurtarief 40,00 euro – inclusief materiaal en tafelhuur.
(Bij groepje van 2: 22,50 euro per persoon; bij groepje van 3: 17,50 euro per persoon)

Peter Oskam
Uurtarief 40,00 euro – inclusief materiaal en tafelhuur.
(Bij groepje van 2: 22,50 euro per persoon; bij groepje van 3: 17,50 euro per persoon)

Richard Gustke
Uurtarief 45,00 euro per persoon – inclusief materiaal en tafelhuur.

Algemeen informatie
Prijzen zijn prijspeil 2023
Lesgelden worden rechtstreeks met de biljartleraar afgerekend.

    Inschrijven Biljartschool

    Voorkeur voor biljartleraar (*):

    Voorkeur voor privé- of groepsles (*):

    Lid van Biljartclub op Park Startbaan (*):

    (*) deze velden zijn verplicht om in te vullen.