Padel Park Startbaan2023-11-23T11:29:50+01:00

Padel op Park Startbaan

Park Startbaan en padel

Vanaf juli 2021 beschikt Park Startbaan over 2 padelbanen ingepast tussen de 12 gravelbanen tennis. In deze sportomgeving kun je (gratis) gebruik maken van alle faciliteiten die Park Startbaan je biedt: kleedkamers, douches en kluisjes voor je waardevolle spullen.
Sportcafé Startbaan biedt je voor en na het spelen je favoriete drankjes en de gezelligheid op het terras of in het clubhuis. Maar ook voor een maaltijd kun je bij hen terecht.
De padelbanen zijn te huur via de boekingspagina van Park Startbaan. Hier zijn ook de tarieven en de voorwaarden te vinden. Padelbanen zijn voor 1 of 1,5 uur te huur, zomer en winter door.
Leden van tennisvereniging LTC Startbaan krijgen een korting op de huurprijs.

Veel gestelde vragen over padel

Deze nieuwe tennis variant verovert de wereld en ook Nederland. Het ziet eruit als een mix van squash en tennis. Het is nu al een van de snelst groeiende sporten ter wereld en Spanje loopt daarin voorop! Daar is padel de tweede sport na voetbal.
Kom je in Spanje dan heb je de banen vast wel eens gezien. De grootte is een derde van een tennisbaan en de muren zijn van glas. De bal kan tegen elke muur stuiteren maar kan slechts één keer de grond raken voordat hij wordt geretourneerd. Vergelijkbaar met tennis.
Het padelracket is kort, zonder draad maar met gaten in de oppervlakte. Je gebruikt een tennisbal met lage compressie en je serveert altijd onderhands.

Padel is een sport die actie combineert met plezier en sociale interactie. Het is een geweldige sport voor spelers van alle leeftijden en vaardigheden, omdat het zowel snel als gemakkelijk te leren is. De meeste spelers krijgen de basis binnen het eerste half uur na het spelen door zodat ze al snel van het spel kunnen genieten.

Padel wordt niet zo gedomineerd door kracht en techniek zoals tennis en is daarom een ideaal spel voor mannen, vrouwen en jongeren om samen te spelen. Een belangrijke vaardigheid is wedstrijd-slimheid, omdat punten eerder worden gewonnen door strategie en tactiek dan door pure kracht en techniek.

De bal kan tegen elke muur stuiteren maar mag de grond slechts eenmaal raken voordat hij wordt teruggeslagen. Wanneer de bal twee keer stuitert in het veld van de tegenstander, is een punt gescoord. Het spel wordt gespeeld met een kort racket zonder snaren en met een elastisch oppervlak met gaten, en met een tennisbal met lage compressie. De service is onderhands. Slagen worden gespeeld vóór of nadat de bal tegen de omringende glazen wanden stuitert, waardoor een unieke dimensie aan de sport wordt toegevoegd boven conventioneel tennis.

Afbeelding van tennisnerd.net

De scores en regels zijn vergelijkbaar met tennis, met het grootste verschil dat de serve in padel onderhands is en dat ballen op dezelfde manier vanaf de glazen wanden kunnen worden gespeeld als in squash. De regels staan het gebruik van de rug en zijwanden toe, wat resulteert in langere rally’s dan bij een conventionele tenniswedstrijd.
De uitgebreidere spelregels vind je hier, evenals een youtube film met de uitleg van de spelregels door de KNLTB

Rackets zijn te huur voor 2,50 euro per keer bij het Sportcafé Startbaan. Bij het Sportcafé zijn ook de wat zachtere padelballen te koop.
Heb je de smaak van padel te pakken, dan koop je natuurlijk je padelracket zelf.

Twee weken tevoren worden de reserveringen opengesteld, via deze link te bereiken. Betalen doe je online met Ideal.
Annuleren is mogelijk, uiterlijk 24 uur tevoren.

Padel kan eigenlijk in alle weersomstandigheden worden gespeeld. Water op de baan wordt via de waterdoorlatende fundering direct afgevoerd. Padel is evenals bijvoorbeeld voetbal en hockey een buitensport die ook bij regen gespeeld kan worden. Vind je het niet prettig en zie je op de weersverwachting regen aankomen, dan is uiterlijk 24 uur tevoren annuleren mogelijk.

Bij uitzonderlijke weersomstandigheden (ijs en sneeuw bijvoorbeeld) kunnen de banen, alleen door de groundsman, als onbespeelbaar worden verklaard. Dan is restitutie van de betaalde boeking aan te vragen. Zie bij annuleren.

Ter introductie voor degenen die nog nooit padel hebben gespeeld, biedt Park Startbaan introductie-clinics aan. In een uur leer je het spel en maak je kennis met enkele spelvormen. Ook de spelregels komen aan bod.

Clinics worden gegeven door een ervaren padeller, Nicky Roeg, op afspraak. Aanmelding bij Nicky Roeg zelf via padel@parkstartbaan.nl.

De aanmelding is pas compleet na betaling via de webshop op onze boekingspagina’s. Je kan per persoon aanmelden en ook per groep van 4 personen.

De kosten bedragen 20 euro per persoon per clinic-uur, dat is de all-in prijs (baanhuur, ballen en huur racket). Opgave met een groep van 4 personen via het formulier en de webshop is ook mogelijk.

Lessen

Wil je verder in padel dan is het raadzaam om lessen te nemen. Prijs van de lessen op aanvraag. Neem hiervoor contact op met onze entertrainer padel, Nicky Roeg te bereiken op padel@parkstartbaan.nl

Mooie impressie van de sport Padel – prachtige rally’s

Laatste nieuws Padel

Ga naar de bovenkant