Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zondag 28 november en voorlopig tot 14 januari 2022 geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursporten de bijbehorende horeca. Tennissen, padellen en biljarten mag dan tot 17.00 uur. Daarna wordt Park Startbaan binnen en buiten gesloten.

Maatregelen voor tennis, padel en biljart

  • Sporten op Park Startbaan blijft mogelijk, zowel buiten (tennis en padel) als binnen (tennis en biljart) van 09.00 uur tot 17.00 uur. Tennis binnen is zelfs vanaf 8.00 uur mogelijk.
  • Tijdens tennis en padel is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan, op het park en overal binnen is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte. Voor biljart gelden aparte regels (zie onder).
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een Coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien.
  • Een CTB is wel een toegangsvereiste voor alle activiteiten binnen (tennis, biljart en Sportcafé) voor personen vanaf 18 jaar. Een CTB wordt pas geldig in combinatie met een ID-bewijs. Medewerkers van het Sportcafé hebben de taak om de CTB te controleren.
  • Het Sportcafé is ook open tot 17.00 uur. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand houden is verplicht in het Sportcafé. Het mondkapje kan af op de zitplaats.
  • Vanwege de verplichte 1,5 meter afstand heeft het bestuur van Park Startbaan besloten om het coronaprotocol in het biljartcentrum weer van toepassing te verklaren. Het vernieuwde protocol is hier te vinden. De belangrijkste regels betreffen het maximeren van 30 personen in de biljartruimte en de regel dat uitsluitend de persoon die actief biljart mag staan terwijl de anderen op 1,5 meter van elkaar zitten. Geef elkaar de ruimte!

Financiën

Alle boekingen van losse uren padel, tennis of biljart na 17.00 uur zullen spoedig door ons op je rekening worden terugbetaald. Heb je na drie weken niets ontvangen, stuur dan een bericht naar administratie@parkstartbaan.nl.

Huurders van langlopende contracten zullen we aan het eind van deze lockdown berichten hoe we de betalingen restitueren. Met de trainers en de verenigingen zal door ons rechtstreeks contact worden opgenomen

Medewerking

Wij vragen vriendelijk en dringend ieders medewerking. Onze veiligheid en gezondheid zijn in het geding!