Kortgeleden ontvingen we de cijfers van het energieverbruik van de lichtmasten op het tennispark. Na de ombouw tot LED verlichting waren de verwachtingen hoog gespannen. Er zou 50% besparing worden gerealiseerd, en wel 30% omdat LED lampen een lager wattage hebben. En daarnaast is een besparing van 20% mogelijk omdat de LED lampen sneller kunnen worden gedoofd. Komen er later toch weer tennissers dan kunnen LED lampen direct weer aangezet worden. Het uitzetten van de verlichting wordt door de medewerkers van de bar gedaan na een melding.

Wat blijk uit de cijfers? Die 50% is gerealiseerd! Dat is een groot compliment aan de leden van LTC Startbaan. Zij letten er kennelijk heel goed op dat het licht (net als thuis) op tijd wordt uitgedaan. Heel veel dank daarvoor.

Intussen is het bestuur van de stichting al weer bezig met vervolgplannen voor nog verdere energiebesparing, ten behoeve van het klimaat en ten behoeve van onze eigen pecunia. Er is een omvangrijk duurzaamheidsplan in de maak waar we voor langere tijd veel huiswerk aan zullen hebben. Hierover zullen we later meer berichten.