Een belangrijke mijlpaal in een bouwproces is de aanvraag van een omgevingsvergunning bij de Gemeente. Een nauwkeurige omschrijving van het project vergezeld van (constructie)tekeningen is begin mei naar de Gemeente Amstelveen gestuurd. Goede lezers van het Amstelveens Nieuwsblad hebben op de Gemeentepagina kunnen vinden dat de aanvraag inmiddels in behandeling is genomen.

Na maximaal 3 maanden krijgen we uitsluitsel. Nu maar hopen dat de ambtenaren de komende tijd niet op vakantie gaan. 😉

Nog een belangrijk nieuwtje: de nieuwbouw zal op duurzame wijze in houtskeletbouw worden uitgevoerd.

Belangrijk aandachtspunt voor het ontwerpteam en de klankbordgroep is de gevelbekleding. Deze zal in warm hout worden uitgevoerd, zoals in de graphic zichtbaar is, volgens het barcode patroon. Dus, verschillende breedtes van de houtdelen willekeurig door elkaar. Dat geeft een heel levendig effect.

De klankbordgroep pleitte ervoor om het hout niet te laten vergrijzen hetgeen impliceert dat er regelmatig onderhoud nodig is in de vorm van het oliën van het hout. Geen grote klus maar wel éen die regelmatig terugkomt. Daarnaast is besloten om de harmonicadeuren in de puien (deuren met veel glas die openstaand naar opzij kunnen worden weggeschoven) in hout uit te voeren, duurzamer en gemakkelijker in onderhoud met een donkergrijze kleurstelling. Dat contrasteert mooi met de warme houttonen.

Het terras bij baan 1

Het terras bij Zoals jullie op het park hebben gezien, is het terras naast baan 1 gereed. Het is mooi geworden, horen we in veel reacties. Maar nogmaals moet worden benadrukt dat dit een proefopstelling is met vooral de vraag of de hoogte goed is. De hoogte van het gehele terras hangt hier mee samen. Heb je een mening over het terras zoals dat er nu bij ligt, laat het ons weten op info@parkstartbaan.nl.

Is er al meer over de vervolgstappen te zetten?

Duurzaamheid is nog een groot thema! Met de huidige gasprijzen is “van het gas af” een dringende noodzaak. Dit thema zal nog uitgebreider aan de orde komen. Ook in de aandacht: de winddruk op de huidige ingang van het clubhuis. Wat is daaraan te doen? De huidige toegang veroorzaakt regelmatig veel warmteverlies in het clubhuis. We gaan het nader onderzoeken.

De komende tijd buigen het ontwerpteam en de klankbordgroep zich over het interieur: de vloer, het plafond, de inrichting en in het algemeen: welke sfeer willen we dat het clubhuis krijgt en welke styling hoort daarbij. Belangrijke vragen, waar iedereen wel wat van vindt!

De grote lijnen van de planning staan nog steeds overeind. In augustus verwachten we de omgevingsvergunning en de aannemer zou dan 1 oktober van start kunnen gaan. In volgende nieuwsbrieven meer over het vervolg.

Wil je reageren, stuur dan je reactie naar info@parkstartbaan.nl.