Het bericht zong al rond en op de site van LTC Startbaan was het nieuws al te vinden: na de eerste versoepeling voor de tennisliefhebbers in de vorm van de goedkeuring om singles te mogen spelen, is het KNLTB-protocol op 20 mei verruimd. Er mag nu ook weer gedubbeld worden. Ook op baan 7, de baan waar dit jaar voor het eerst per uur kan worden gehuurd!

Alle andere corona-regels blijven nog wel geldig. Wat dit nieuws betekent voor de verenigingsactiviteiten zoals de clubladder en toss, zal binnenkort op de website van LTC Startbaan te vinden zijn.

En vandaag, 23 mei, weten we het volgende ook zeker: het terras van het Sportcafé gaat op 1 juni om 12.00 uur open. Het terras heeft een beperkt aantal plaatsen door de 1,5 meter regel en staan is vooralsnog niet toegestaan. Maar hopelijk is dit een eerste stap en gaat de versoepeling de komende zomer verder. Het café is binnen niet open, mogelijk gebeurt dit later. De openstelling van het terras is onder veel voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat er geen bediening aan tafel is. De drankjes moeten worden opgehaald bij de bar.

Dat het café nog niet open is, geeft ons nog wat tijd en ruimte voor de renovatiewerkzaamheden van de keuken.

Voor het biljartcentrum streven we ook naar openstelling op 1 juni. Maar hier is nog veel onzekerheid over. Er zijn een aantal biljartcentra in Nederland die een openstelling hebben aangekondigd, in overleg met hun gemeente. Maar of dit voor ons ook realistisch is, zal de komende week (week 25 mei-1 juni) blijken. Er vindt in de loop van die week nog overleg van de biljartbond en de NOC/NSF met het kabinet in Den Haag plaats.

Maar hoe dan ook, het bestuur stelt alles in het werk om het (vernieuwde) biljartcentrum zodanig klaar te hebben dat biljartliefhebbers vanaf 1 juni weer welkom zijn. De komende week zullen wij nader berichten, dan is ook het definitieve coronaprotocol beschikbaar.

En tenslotte: de binnenbanen tennis wachten ook nog op de eerste tennissers deze zomer. Mogelijk dat de discussie die de sportscholen de komende week met het kabinet voeren, hierin nog beweging gaat krijgen. Vooralsnog zijn onze mooie binnenhallen nog gesloten.

Kijk voor het laatste bericht over het coronanieuws op onze website www.parkstartbaan.nl.