Coronanieuws

Voor ons als actieve sporters had het Kabinet een zeer teleurstellend bericht. Voorlopig kunnen we niet meer binnen tennissen en biljarten. Maar ook voor Rick en zijn team van het Sportcafé is het een hard gelag. Wederom is alles dicht met alle gevolgen van dien. De sluiting van de binnenruimten van het park duurt voorlopig tot 14 januari 2022.

Buiten tennis en padel kunnen wel. De padelbanen en tennisbanen zijn van 9.00 uur tot 17.00 uur open. De tennisbanen 3 en 4 zijn af te schrijven door leden van LTC Startbaan, op de gebruikelijke manier online. De tennisbanen 1 en 2 en de padelbanen zijn te boeken via deze pagina

Let wel: er zit de komende dagen vorst aan te komen. Het kan zijn dat dat de banen na een nachtvorst onbespeelbaar maakt. Dan zijn de banen met de bekende rode kettinkjes afgesloten. Respecteer die afsluiting en ga dan niet de banen op! Dit kan ernstige schade aan het gravel veroorzaken.

Mag er gedubbeld worden? Als je de site van de Rijksoverheid met alle coronamaatregelen leest, lijkt alleen single spelen mogelijk te zijn. Maar de KNLTB, zie hun berichtgeving, gaat dit nog na. Zodra hierover uitsluitsel is, dan melden we dat hier in een update van dit bericht.

UPDATE 20.12.21 

Dubbelen padel en tennis zijn toegestaan, onder voorwaarden. We nemen hieronder de tekst van de KNLTB-site over

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baanhelft. De groepen mogen niet gemengd worden.

N.B. Er is intensief contact geweest met NOC*NSF en VWS en bovenstaand advies is in afstemming met deze partijen tot stand gekomen. Neem je verantwoordelijkheid en gebruik je gezonde verstand, geef elkaar de ruimte.