Afgelopen week bezocht ik het ATP-1000 toernooi in Rome, waarbij het me duidelijk werd dat het voor zijn collega’s heel lastig zal worden Novak Djokovic van zijn 21ste Grand Slam overwinning af te houden; in één woord, indrukwekkend!

Het toernooi vond plaats op het Foro Italico; een prachtig gelegen park met een lange laan in het midden, omgeven door statige bomen en beeldhouwwerken. Een tennismekka dat qua grandeur en historie een onuitwisbare indruk achterlaat (dat het destijds in opdracht van Mussolini aangelegd is, nam ik maar op de koop toe).

Nu hoor ik jullie denken: “Een tennismekka met een prachtige laan en bomen? Dat lijkt Park Startbaan wel! Dat dacht ik nou ook. Het is echt bijna hetzelfde, met zelfs twee padelbanen. Een biljartruimte heb ik daar echter niet kunnen vinden. 😉

Over historie gesproken; ons park bestaat 50 jaar! In de vorige nieuwbrieven is dit heuglijk feit meerdere malen aan bod gekomen; nu is het tijd voor actie.

De gebakjes met koffie, aangeboden door het Sportcafé en Park Startbaan, waren de eerste uiting van ons verjaardagsfeestje. En feestjes, daar komen er meer van.

Op 28 mei, aanvang 17.00 uur, vindt de afsluiting van de voorjaarscompetitie van LTC Startbaan plaats, waarbij er naast een driegangen buffet gezellig entertainment aangeboden wordt. Ben je lid van de vereniging en zin in vertier? Kaarten verkrijgbaar aan de bar in ons Sportcafé.

Ook week 25, om precies te zijn 20 t/m 26 juni, wordt een hoogtepunt in het seizoen. In die week vindt de veertigste editie van het OST plaats, een begrip in de regio. Naast het open toernooi ook dit jaar weer het NRT-toernooi, waarbij de nationale subtop om de titel zal strijden. Een Padel-100 toernooi is toegevoegd aan het programma, wat betekent dat recreatieve, maar competitief ingestelde padellers hun eerste stappen in het officiële wedstrijdtennis kunnen zetten.

Nog een keertje over historie gesproken: Royal Coster heeft zich als prefereren partner verbonden aan het toernooi. Op een samenwerking met een dergelijk gerenommeerd bedrijf (sinds 1840) kunnen we alleen maar heel trots zijn1 Gedurende deze week zullen er verschillende evenementen plaatsvinden: een feest met DJ’s, een bijzondere expositie, een wijnproeverij en een pubquiz om er enkele te benoemen. Meer info volgt binnen enkele weken.

Nota bene:

Veel positieve reacties op de gravelbanen! Die kan Herman in zijn zak steken 😉

En, is onze nieuwe klok mooi of niet?

Ciao, Manuel.