Zowel veel positieve maar ook enkele kritische reacties zijn er bij het bestuur binnen gekomen over de nieuwe LED-verlichting op de binnenbanen. Van enkele gebruikers kregen we het bericht: “de banen zijn te donker”. Maar we hoorden ook: “het was eerst even wennen maar nu is het prima!”.

Alle reacties neemt het bestuur serieus en als gevolg daarvan is de lichtsterkte op alle banen opnieuw gemeten.

De uitkomst is dat de lichtsterkte op alle banen minimaal 400 lux is, hetgeen overeenkomt met de KNLTB-norm voor de lichtsterkte bij competitietennis. (N.B. Voor recreatief tennis is de norm minimaal 300 lux)

In de vierkante hal (baan 1 en 2) is de lichtsterkte mooi gelijkmatig. Maar in de ronde hal (baan 3,4 en 5) zijn er verschillen. Op sommige plaatsen is de lichtsterkte hoger en dat komt met name door de overlap van de naastgelegen baan. Dat geeft een onregelmatig patroon op de baan.

We zullen binnenkort aan de lichttechnicus van de leverancier vragen of dit met herprogrammering nog verbeterd kan worden. En als dat kan, gaan we dat uiteraard doen.

De conclusie is kort gezegd dat de lichtsterkte op alle banen meer dan voldoende is, maar de gelijkmatigheid van het licht in de ronde hal kan misschien nog verbeterd worden.