LED verlichting op komst

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen, in week 12 en 13, zal de bestaande baanverlichting worden vervangen door moderne LED verlichting.

De bestaande verlichtingsinstallatie is al weer bijna 25 jaar oud, storingsgevoelig en aan vervanging toe. Het besluit te vervangen is in overleg met het bestuur van LTC Startbaan genomen. LED verlichting heeft veel voordelen: energiezuinig, duurzaam, lange levensduur van de armaturen en een veel betere spreiding van de verlichting. Ook kunnen de lampen gemakkelijk aan en uitgezet worden. De afschrijfkosten zijn relatief laag omdat de investering over 25 jaar kan worden afgeschreven. Ook hebben we gebruik gemaakt van een landelijke subsidieregeling.

Op het filmpje zijn de voordelen van LED-verlichting helder in beeld gebracht. We verwachten dat op 1 april de banen 1 t/m 4 en 9 t/m 12 zullen zijn voorzien. Voor de banen 5 t/m 8 zijn speciale armaturen nodig en hiervoor bestaat een langere levertijd. Naar verwachting zal in de loop van mei de volledige vervanging klaar zijn.

We hopen hiermee weer een nieuwe kwaliteitsimpuls aan het tennispark te geven.