Ondanks dat de zomercompetitie nog moet beginnen, is de inschrijving voor de najaarscompetitie alweer geopend! Jij kan als team vanuit Park Startbaan hieraan meedoen. Je speelt wekelijks een wedstrijd tegen een ander team!

In totaal duurt de competitie 5 speeldagen, op zaterdag of zondag en start op 17 september. De weekenden van 22/23 en 29/30 oktober zijn bestemd als eventuele inhaalrondes. Jouw team bestaat uit minimaal 4 personen. Gedurende elke dag speelt jouw team 4 wedstrijden (met 4 teamgenoten speel je dus 2 wedstrijden per persoon!). Het wordt aangeraden om een team met meer dan 4 personen te creëren dit i.v.m. blessures en/of beschikbaarheid.

Niveaus

Er zijn 6 verschillende niveaus waarop gespeeld wordt:

– Topklasse (Eredivisie): wedstrijdspelers (alleen op aanvraag)

– Hoofdklasse: wedstrijdspelers (alleen op aanvraag)

– 1e klasse: wedstrijdspelers

– 2e klasse: gevorderden

– 3e klasse: licht gevorderden

– 4e klasse: beginners

Top- & hoofdklassen spelen alleen op zondag, de overige niveaus kunnen kiezen tussen zaterdag of zondag.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de zomercompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de zomercompetitie 2023.

Competitiekosten

Een deelname aan de competitie kost in totaal €270,- Deze kosten zijn opgebouwd uit baanhuur, ballen en KNLTB-inschrijfgeld voor het hele team.

KNLTB Lidnummer

Voor het spelen van competitie heb je een lidnummer nodig bij Park Startbaan. Met deze licentie kan je in heel 2022 deelnemen aan alle KNLTB-competities en toernooien. Heb je deze licentie niet? Dan kan je deze aanschaffen voor €25 per persoon. Een licentie aanschaffen bij Park Startbaan kan via padel@parkstartbaan.nl.

Inschrijven

Wil je graag meedoen met de najaarscompetitie? Schrijf je in met jouw team via padel@parkstartbaan.nl. Individueel inschrijven kan ook; dan onderzoekt Nicky Roeg met jou of inschrijven in een team mogelijk is. Inschrijven tot en met vrijdag 10 juni 2022.