Het bestaande clubhuis ziet er op dit moment onttakeld uit en aan het interieur van de nieuwe uitbouw wordt hard gewerkt door veel verschillende bedrijven. Elektriciens, installateurs die werken aan het ventilatie en verwarmingssysteem, schilders en timmermannen die de plaatsing van de nieuwe bar voorbereiden: het geeft een behoorlijke drukte en dat is een goed teken. Hieronder een update van de stand van zaken en een vooruitblik op wat er de komende weken gaat gebeuren.

Wat is er de afgelopen weken gerealiseerd?

Het terras is nagenoeg klaar en prachtig geworden, nog wat beplanting aan de randen en dan is het op het terras heerlijk toeven. Laat die mooie voorjaarsdagen maar komen!

In de uitbouw is de vloerbedekking gelegd, niet meer zichtbaar want ter bescherming ligt er stucloper op.

De aanleg van de elektra- installatie die straks achter het plafond is verdwenen is een grote klus. Dat werk is nog uitgebreid door de aanleg van het nieuwe ventilatie en verwarmingssysteem. Uiteraard hebben we gekozen voor een duurzaam systeem met ventilatie, warmteterugwinning en warmtepompen. In de uitbouw is dat systeem door installatiebedrijf H2O goeddeels aangelegd. In het oude clubhuisdeel zal dit systeem ook worden voortgezet. Dit zijn belangrijke stappen in het streven van Park Startbaan om straks volledig van het gas af te zijn en alles all-electric te laten draaien.

Wat staat er de komende weken nog te gebeuren?

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van de nieuwe bar vanaf 5 mei. De week daarna (de week beginnend met 8 mei) wordt ook een belangrijke week, want dan gaat het plafond erin. In de week van 15 mei kunnen we dan, als alles goed gaat, de nieuwe uitbouw in gebruik nemen.

Dan resteren de laatste stappen in het bouwproject, het slopen van de oude bar, het kaal maken van het oude clubhuis, nieuwe installaties erin en het dan weer netjes opbouwen van het plafond, wanden en vloer. Kort gezegd maar nog een flinke klus, die we zo snel mogelijk willen realiseren.

Park Startbaan: steeds mooier!