UPDATE 18 maart 2022

De buitenbanen gaan weer open! Vandaag heeft Herman Mus groen licht gegeven voor het openstellen van een deel van de banen op maandag 21 maart. Op die dag kan er vrij worden gespeeld op de banen 3-6 en 9-12, als deze beschikbaar zijn. Deze banen zijn vanaf dinsdag 22 maart via het afschrijfsysteem van de vereniging LTC Startbaan te reserveren.

De baanblokken 1,2 en 7,8 hebben nog enige nabehandeling nodig. Naar verwachting zullen deze in de loop van de dagen erna klaar zijn.

Al met al heeft de vorstperiode nog een flinke impact gehad op het gravel. Maar met lange dagen borstelen, sproeien en walsen heeft Herman de banen weer goed speelbaar gekregen.

Wij wensen alle leden van LTC Startbaan een fantastisch en sportief buitenseizoen toe!

Tip: Altijd zorgvuldig slepen na het spelen, dan blijven de banen het best in conditie. Maar sleep niet als er plassen op de baan liggen!

———————————————————————————————————————–

Update 4 maart 2022.

Met dit mooie weer zou het heerlijk zijn om buiten te kunnen tennissen! Maar, helaas. Het weer werkt niet mee. Het is met name de aanhoudende nachtvorst die het onmogelijk maakt de banen te prepareren. En, zoals de lange termijn weersvoorspellingen aangeven, duurt dit nog tot medio maart. Er is nu nog geen duidelijkheid te geven wanneer de banen vrijgegeven worden. Rond 10 maart komen we hier terug met meer nieuws.

———————————————————————————————————————–

Om de buitenbanen in een goede conditie te brengen moeten ze in de aanloop naar het nieuwe seizoen aan ‘groot onderhoud’ onderworpen worden. De vervuilde
toplaag wordt goeddeels verwijderd en, na het eggen van de banen, door vers gravel vervangen. Na de renovatie van de toplaag in het afgelopen jaar was extra aandacht noodzakelijk, omdat er veel grof gravel boven op enkele banen was komen te liggen. Inmiddels zijn de banen 5 tot en met 8 schoongemaakt en ook is de toplaag ‘walsgereed’ gemaakt. Zelfs de lijnen liggen er al in. Aan Herman Mus, onze groundsman, de taak om de komende weken de banen te walsen, te walsen, en nogmaals te walsen.

De banen 1-4 zijn deze week uit de roulatie genomen en worden nu onder handen genomen. Na het komende weekeinde zullen ze er als nieuw bij liggen.

Wij streven er met Herman naar om de banen medio maart helemaal gereed te hebben. Dat is wel afhankelijk van het weer, en het moet zeker niet gaan vriezen. Als het goed gaat kan er misschien al begin maart al op enkele banen gespeeld worden. Volg de actuele informatie op deze site.