Padel2021-02-16T15:42:41+00:00

Padel op Park Startbaan

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het spel 2 tegen 2 op een baan van 20 bij 10 meter. Deze baan is omgeven door glazen wanden die onderdeel zijn van het spel en het gebruik van de wanden geeft het spel een extra dimensie. Het spel kent lange rally’s en veel spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt padel een aantrekkelijke sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn en het dus tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis.

Padel is in 1969 bedacht in Mexico. Door toeval werd het idee van deze nieuwe racketsport meegenomen naar Marbella waar één baan werd aangelegd. In Spanje is het nu de meest populaire sport na voetbal met 5 miljoen spelers. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 10 miljoen spelers

Park Startbaan en padel

Voor Park Startbaan geldt ook ‘regeren is vooruitzien’. Naast het in topconditie brengen van onze accommodatie moeten we tevens innoveren en inspelen op nieuwe ontwikkelingen met als doel het sportaanbod uit te breiden en vanuit die invalshoek de betrokkenheid op Park Startbaan vergroten, leden te werven en nieuwe activiteiten te ontplooien. De introductie van padel schept die mogelijkheden.
In Amsterdam zijn de laatste jaren 19 ‘vrije’ banen aangelegd en op parken en binnen verenigingen ook nog 9, in totaal zo’n 28 banen. Amstelveen kent alleen bij De Kegel 1 baan.

Planning

De situatie op 15 februari 2021 is dat de omgevingsvergunning voor de bouw van 2 padelbanen bij de gemeente Amstelveen is ingediend. De offerte van de bouw is goedgekeurd. De bouw zal naar verwachting in juni 2021 plaatsvinden

Intussen hebben de besturen van LTC Startbaan en de Stichting Tenniscentrum Startbaan besloten een padelcommissie in het leven te roepen die de introductie van padel op ons park moet voorbereiden en promoten.

Padelbaan huren

Mooie impressie van de sport Padel – prachtige rally’s

Laatste nieuws Padel

Lees meer nieuws
Ga naar de bovenkant