Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte vanavond bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis en biljart?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

  • De KNLTB heeft direct besloten de KNLTB competitie te beëindigen, zowel voor de jeugd als voor senioren.
  • Ook de biljartbond heeft alle competitie en finales in alle districten stil gezet tot nader order.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op het park zowel binnen als buiten.
  • Ook vrij biljart spelen individueel of in verenigingsverband blijft volledig mogelijk.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen per tennisbaan of biljarttafel.
  • Tennis en biljart zijn geen contactsporten, de 1.5 meter afstand is goed te handhaven, zowel in enkel- als in dubbelspel. De KNLTB heeft de uitspraak van premier Rutte m.b.t. ‘niet dubbelen’ getoetst bij het Kabinet. Het laatste bericht hierover is (op 14/10 15.00 uur): dubbelen blijft gewoon mogelijk. Zie hiervoor ook de site van de KNLTB.
  • Het Startbaan Sportcafé dat al gesloten was, blijft ook gesloten.
  • Publiek, ook ouders of begeleiders van kinderen zijn niet welkom. De stoelen in het Sportcafé zijn om die reden verwijderd.

Lees hier het volledige bericht van de overheid.