Een titel met wellicht een bredere betekenis gezien de afgelopen maanden; voor nu hou ik het even bij de seizoensopening van het tennis op ons park ūüėČ

Op het moment van dit schrijven schijnt de zon alsof we ons in een subtropisch klimaat gaan begeven, dus het “lammetje in de wei” gehalte is hoog.¬†De heggen beginnen weer groen te kleuren, de knoppen staan op springen¬†en onze hovenier Leo is weer hard aan het werk, zodat onze bezoekers op een groen en gekleurd park ontvangen worden.

De buitenbanen zijn door Herman geprepareerd, vertonen weer de vertrouwde oranje/rode kleur en zullen bijtijds klaar zijn om beproefd en bespeeld te worden door alle tennis-enthousiastelingen van de vereniging.

Ook zal het verhoogde buitenterras op de plek van de oude tribune klaar zijn, een prima plek voor een hapje en drankje tijdens de competitiewedstrijden die in de tweede week van april zullen beginnen.

Overigens speelt het eerste team van LTC Startbaan in de op één na hoogste klasse gemengde teams van Nederland. Leerzaam en leuk om te zien.

Naast mijn baan als parkmanager ben ik natuurlijk ook gewoon trainer, dus even vanuit dat vakgebied een aantal tips om het seizoen goed te beginnen:

Goed schoeisel

De aanschaf van een paar goede tennisschoenen met de juiste pasvorm, steun en het juiste profiel (visgraat), is een verstandige zet. Na verloop van tijd verliest een zool vaak zijn veerkracht, waardoor de klappen van het lichaamsgewicht minder goed opgevangen worden, met pijntjes en/of blessures als gevolg. Het juiste profiel zorgt ervoor dat de grip op het gravel beter is, wat het bewegen helpt.

Nieuwe snaren

Ook een bespanning verliest zijn respons na veel spelen. Naast dat het gewoon minder lekker speelt, heeft het ook invloed op de onderarmspieren. Een vers bespannen racket met de juiste snaar geeft meer speelgenot en minder kans op ongemakken. De trainers van de vereniging kunnen hierbij van advies dienen.

Een nieuwe grip

Een verversing van de grip kan ervoor zorgen dat er minder in de handle geknepen wordt, wat een gunstige invloed heeft op de technische uitvoering van de slagen.¬†Bovenstaande artikelen en diensten zijn allemaal verkrijgbaar via Tennis Direct, sponsor van LTC Startbaan en nee, ik krijg geen commissie ūüėČ

Dan is er natuurlijk nog onze andere buitensport die in de zomer floreert: padel.

Mocht u het nog niet geprobeerd hebben en bent u nieuwsgierig; onze entertrainer Nicky Roeg brengt u graag de beginselen bij van dit verslavende spelletje. Veel tennissers hebben padel als tweede sport gekozen als leuke afwisseling en hebben zelfs gemerkt dat het bepaalde aspecten van hun tennisspel verbetert. Een mooie kruisbestuiving dus, om maar in lente-termen te blijven.

Ik wens jullie allemaal een fijne start van het seizoen toe! Wij hebben er zin in!